maandag 26 september 2016

Taart voor Elina!

Voor Elina deze Elsa stapeltaart. Gevuld met frambozenmousse en mokkaboontjescrème en afgesmeerd met botercrème en enchanted cream.


Taart voor Bo!

Bo werd 2 jaar en verdiende een mooie paardentaart. Mama vroeg of ik wilde proberen haar paardjes erin mee te nemen. Dat heb ik geprobeerd. Gevuld met aardbeienvlaaivulling en botercrème.


zondag 18 september 2016

REVIEW: Chunky Spelt Cookies

Weer een koekjes-review, ditmaal de Chunky Spelt Cookie mix van Funcakes. Ik kreeg deze mix bij mijn bestelling geleverd, die ik bij "De leukste taartenshop" had gedaan.


De verpakking
Zoals alle verpakkingen van Funcakes, is ook deze roze. En het is een special edition mix. Goed te herkennen dat het een Funcakes verpakking is. Wat ik ook handig vind, is dat er op de voorkant staat wat er nodig is om de koekjes te maken.

De mix
De mix ruikt naar koekjes, en ik zie er pitten in zitten. Als ik op de verpakking kijk, zie ik pompoenpitten staan. Dat is in ieder geval lekker :)

De verhoudingen voor de te bakken koekjes
150 gram (room)boter
25 gram ei
15 ml water
en de mix natuurlijk
Ook voeg ik wat speculaaskruiden toe, staat als tip op de achterkant aangegeven.

Er staat niet op de verpakking, hoeveel koekjes je zou kunnen bakken met deze mix, maar ik heb 17 koekjes gemaakt (en dan best een groot formaat).
Ze moeten op 175 graden 18-20 minuten in de oven.

Als je alle ingrediënten door elkaar kneedt, krijg je een mooi vast deeg, dat nog een uur moet opstijven in de koelkast. Dus dat doen we maar netjes.
Na een uurtje maak ik de bakplaten klaar en verdeel het deeg over de bakplaat.


De baktijd
De baktijd bedraagt 18-20 minuten op 175 graden. En dan zijn de koeken ook goed gaar.

Na het bakken
Het hele huis ruikt al lekker naar speculaas en wanneer ik de oven open komt de geur je nog meer tegemoet! Heerlijk gewoon. Ik haal de koeken van de bakplaat, ze zijn best groot geworden. Hoe zouden ze smaken? De familie staat al om me heen te dansen om te mogen proeven ;)



De proeftest
Iedereen is stil bij het proeven, gevolgd door een : MMMMMMM. Zelfs mijn jongste die absoluut niet van stukjes in haar koekjes houdt, vindt ze heerlijk! En de speculaaskruiden proef je er ook echt in terug. Proeftest is dus geslaagd te noemen.

Eindoordeel
Ik ben enthousiast. Sowieso vind ik de bakmixen van Funcakes fijn om mee te werken, maar dit is een nieuwe mix, die tijdelijk is. Maar van mij mogen ze 'm voor vast opnemen in hun assortiment.

Pluspunten vs. minpunten
+ de verpakking springt vrolijk in het oog, echt van Funcakes ;)
+ prima geur
+ met pompoenpitten, yummy!
+ de ingrediënten heb je altijd wel in huis
- misschien wat prijzig: €3,95 voor 500 gram mix, maar wel heel lekker!
- een special edition, dus waarschijnlijk gaat deze uit het assortiment

Te koop bij de meeste bakwinkels voor €3,95 voor 500 gram. Tip: bij De leukste taartenshop nu in de aanbieding ivm. THT (€ 2,57)

zaterdag 17 september 2016

Taart voor Collin!

Een Knolpowerrrrr taart voor Collin, die 9 is geworden! Gevuld met bananenvulling en oreoroom.


maandag 12 september 2016

Taart voor Julia!

Voor de kleine Julia die 1 geworden is, een lieve meisjestaart. Gevuld met appel/rozijnvulling en bastogne botercrème.


maandag 5 september 2016

Smashcake voor Marijn!

Lieve Marijn wordt vandaag 1 jaar en ik mocht voor hem een giant cupcake bakken. En bij de shoot aanwezig zijn! Zo leuk :) Gefeliciteerd lieverd!


Taart voor Laura!

Voor mijn schoonzusje mocht ik een taart maken, die ze zou trakteren op haar werk. Ze is zwanger en vond het een leuk idee, dat met het ooievaartje aan te geven. Gevuld met aardbeienmousse en oreoroom.