zondag 29 november 2015

Mijn eerste barbietaart is een feit!

Angélica wordt vandaag 10 jaar en dat verdient een taartje! Een barbietaart was de wens. De barbie heeft haar moeder zelf aangeleverd en ik heb er geprobeerd een geheel van te maken. En voor de eerste keer vind ik het niet slecht :)

Gevuld met aardbeienvlaaivulling en slagroom.


Feedback:

De taart was heerlijk iedereen vond m echt lekker en niet zo zoet zoals ze anders smaken dus complimenten hoor!

zaterdag 28 november 2015

Wilton Course 4: Advanced Gum Paste Flowers afgerond!

O en ik ben trots op het resultaat! Ik had nog niet veel ervaring met bloemen van gumpaste, maar heb erg mijn best gedaan!


zaterdag 21 november 2015

Zwangerschapscupcakes

Cupcakes met een chocolade botercrèmetoef en binnenin muisjes!


Feedback:

Ze vielen heeeel goed in de smaak! Ze waren helemaal verrast!

Miniontaart voor Jente en Ise!

Gevuld met aardbeienvlaaivulling en banketbakkersroom.


Feedback:

Dank je wel voor de mooie taart. Hij heeft heerlijk gesmaakt.

zondag 15 november 2015

Frozentaart voor Sanne!

Sanne wordt 6 jaar, daar hoort een taart bij! Ze wilde graag een Frozentaart met Elsa en een tiara. Gevuld met aardbeienvlaaivulling en banketbakkersroom. Een hele mooie dag vandaag, Sanne!


Feedback:

Was super lekker.

zaterdag 14 november 2015

REVIEW: cakemix "Lieke is vrij van gluten"

Omdat vandaag de intocht van Sinterklaas was, toch maar iets lekkers gebakken. Vandaag in de test de cakemix van "Lieke is vrij van gluten":

De verpakking:
De verpakking ziet er normaal uit, een bruine zak met een afbeelding erop van een cake. De verpakking is vrij rustig en ziet er wel aantrekkelijk uit. De verpakking bevat 450 gr. mix.

De mix: 
Bij het openen ruik ik een normale cakemixgeur. Standaard, zoals ik van andere mixen ook wel gewend ben. De mix ziet er ook normaal uit, wit. Deze mix is glutenvrij en ook tarwevrij.

De verhoudingen voor een te bakken cake:
De verpakking bevat 450 gr. mix, bij deze mix voeg je 5 eieren, 250 gr. boter en 10 ml citroensap. Voor mijn bakvorm was het vrij veel vulling, dus ik heb nog een kleine vorm gevuld met de overgebleven mix. Ging prima. Verder heb ik er ook nog wat citroenschil en citroenaroma aan toegevoegd. Het werd een fijn, stevig en egaal mengsel. En na het mixen rook het ook heel lekker, vooral na citroen.



De baktijd:
Op de verpakking staat dat de cake 55-60 miuten op 175 graden in de oven moet. Dat vond ik vrij lang, dus ik heb 50 minuten gedaan op 175 graden. Achteraf maar goed ook...

Na het bakken:
De mix was goed omhoog gekomen, bij beiden bakvormen, maar  kort nadat ik 'm gestort had, zakte de cake compleet in, jammer... Ook was hij aan de donkere kant, en dan heb ik nog niet eens de volledige tijd aangehouden. Of dat aan mij ligt, de beschrijving of de oven...? In ieder geval de baktijd de volgende keer een stuk omlaag zetten.



Eindoordeel:
Een fijne mix, die ook nog eens lekker smaakt als cake. Helaas een beetje donker geworden, maar hij smaakt goed. En voor de mensen die glutenvrij moeten eten, is het wel een voordeel aangezien de cake glutenvrij is. Wel zit er dus vrij veel rietsuiker in, aangezien dit het eerste ingrediënt is, dat genoemd wordt op de verpakking. Of je daar dan blij van moet worden...

Pluspunten vs minpunten:
+ glutenvrij
+ biologische cakemix
+ verpakking ziet er prima uit
+ storten van de cake gaat goed
- bevat veel suiker
- zakte in na storten
- de baktijd is niet helemaal betrouwbaar, daardoor wat donker bij mij

De prijs voor een verpakking "Lieke is vrij van gluten" cakemix kost €3,95 voor 450 gr. Wel wat prijziger dan bijvoorbeeld de cake van koopmans, maar hij is dan wel glutenvrij.
O.a. te verkrijgen bij "De bakwinkel" in Maasbracht.

Deel jij mijn mening niet? Laat me weten wat jij er van vond!